Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Onderzoek fraude bij Stinasu

Datum : 28/03/2012
Land : Suriname

Onderzoek fraude bij Stinasu

Bij de Stichting Natuurbehoud Suriname (Stinasu) is een grootschalig onderzoek gestart naar fraude. De financiële administratie van de overheidsstichting rammelt aan alle kanten en fraude is zeer waarschijnlijk.

De stichting kwam onlangs in opspraak, toen bleek dat directeur Frans Kasantaroeno op grote schaal toestemming had gegeven voor goudwinning in het natuurpark op Brownsberg. Na een onderzoek zal naar verwachting het Openbaar Ministerie worden ingeschakeld.  Minister Simon Martosatiman van Ruimtelijke Ordening, Grond-en Bosbeheer bevestigt dat de financiën van Stinasu niet op orde zijn: “Daarom is de directeur geschorst.”

Martosatiman meent dat er herstel moet komen in Brownsberg. Maar dat gebeurt pas nadat de vermeende fraude bij Stinasu is  opgelost.  Het Wereld Natuurfonds, dat het natuurpark financiert, is zeer teleurgesteld dat de goudactiviteiten plaatsvinden met toestemming van Stinasu. De geldstroom naar de stichting is per direct stopgezet.

 
 

Bron : Surinam Times
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug