Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Onderzoek naar fraude op Aruba

Datum : 16/04/2016
Land : Aruba

Onderzoek naar fraude op Aruba

Op Aruba is een intern onderzoek gaande binnen de Dienst Openbare Werken (DOW) naar fraude. Medewerkers van de dienst zouden naar verluidt jarenlang tegen betaling bouwtekeningen hebben goedgekeurd of bouwtekeningen hebben gemaakt die zij dan weer zelf goedkeurden.

Volgens Infrastructuur-minister Benny Sevinger zijn al een aantal werknemers geschorst en zijn 'een of twee' werknemer(s) zelfs ontslagen. DOW-directeur Marlon Croes zegt dat het onderzoek binnen enkele maanden wordt afgerond.

Hoe lang de fraude zou hebben plaatsgevonden en wat de omvang zou zijn wil Croes niet zeggen. Volgens minister Sevinger deden al heel lang verhalen de ronde dat tegen een prijs bouwtekeningen voor gebouwen konden worden goedgekeurd. Bovendien is het onder zijn ministerschap en onder voorgangers vaker voorgekomen dat DOW intern onderzoek heeft gedaan naar fraude met bouwtekeningen, aldus Sevinger.

DOW-directeur Croes spreekt over een onderzoek naar het proces van afgifte van vergunningen binnen DOW, in overleg met het personeel. Sevinger houdt het erop dat dit soort onderzoeken met regelmaat moeten worden uitgevoerd om de integriteit van de dienst te kunnen blijven waarborgen. Op het gerucht dat een Nederlandse instantie inmiddels gemoeid is met het onderzoek zegt de minister dat hij daar niet van op de hoogte is.

 

Bron : Caribisch Netwerk
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug