Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Onderzoek naar oliedocumenten Curaçao

Datum : 29/05/2013
Land : Curaçao

Onderzoek naar oliedocumenten Curaçao

Volgens demissionair premier Daniel Hodge is er hoogstwaarschijnlijk olie en gas in de Curaçaose wateren te vinden. De premier stelde voor de landsrecherche onderzoek te laten doen naar de oliedocumenten, waar veel onduidelijkheid over is.

De discussie over de aanwezigheid van aardgas in het territorium van Curaçao loopt al jaren. De PAR zou tijdens haar bewind al onderzoek hebben laten uitvoeren na de aanwezigheid van aardgas. MFK-leider Gerrit Schotte (zie foto) probeerde al voor zijn aantreden als premier de documenten van eventuele olieboringen boven water te krijgen. Schotte beweerde in 2010 dat het kabinet De Jongh-Elhage drie contracten getekend heeft met olie-exploitatiemaatschappijen en dat de documenten naar olieboringen waren verdwenen.

Hodge bracht in april een bezoek aan het archief van de regering om meer informatie te krijgen over de petroleum- en gaskaarten. Hodge heeft verklaard dat ook hij de drie contracten die de PAR met olie-exploitatiemaatschappijen zou hebben getekend, niet heeft gevonden. Daarom wil hij de landsrecherche inzetten.

Bron : Versgeperst, Amigoe, kkcuracao.com
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug