Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Onderzoek naar vele tweelingen in Braziliaans dorp

Datum : 25/03/2011
Land : Brazilië

Onderzoek naar vele tweelingen in Braziliaans dorp

Onderzoekster Ursula Matte heeft een onderzoek gedaan naar het hoge aantal tweelingen in een Braziliaans dorp. In het kleine Cândido Godói, in het zuiden van Brazilië, worden al jaren lang abnormaal veel tweelingen geboren. Bewoners schreven het toe aan het drinkwater of experimenten van Nazidokter Josef Mengele, die in de omgeving gewoond zou hebben. Het onderzoek van Matte bewijst echter dat het gaat om een genetische afwijking, waardoor de kans op tweelingen verhoogd wordt. Doordat er veel sprake is van inteelt – vrijwel het hele dorp bestaat uit Duits sprekende immigranten – heeft bijna het hele dorp deze afwijking.

Matte doet al vanaf 1990 onderzoek naar het dorp en haar tweelingen. Deze week heeft ze haar onderzoek gepubliceerd. Het laat zien dat het hoge percentage tweelingen al vanaf de jaren dertig aanwezig is. Afgelopen week zijn de resultaten in het dorp bekendgemaakt.

Bron : The New York Times
Bookmark and Share


Terug