Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Onderzoekers maken natuurlijk slangenafweermiddel

Datum : 12/11/2019
Land : Costa Rica

Onderzoekers maken natuurlijk slangenafweermiddel

Onderzoekers van de Universiteit van Costa Rica onthulden dat ze na tien jaar werk een onderzoek hebben afgesloten naar natuurlijke producten die functioneren als slangenwerende middelen.

Het onderzoek, via het Clodomiro Picado Instituut en het Centrum voor Onderzoek van Natuurlijke Producten, was gebaseerd op het proefschrift in chemie van de toenmalige student Mónica Alvarado. Met combinaties van een reeks ingrediënten kon Alvarado zien hoe deze de vlucht van de terciopelo (een giftige slang) veroorzaakten.

De diepgaande studie maakte het mogelijk om aan te tonen dat deze reactie inderdaad ook plaatsvond bij andere soorten reptielen die op het nationale grondgebied leven. Maar de onderzoekers bewaken de details van hun ontdekking, omdat ze bezig zijn deze innovatie te patenteren.

Er wordt verwacht dat het resultaat van het onderzoek niet alleen de incidentie van aanvallen van slangen op mensen zal verminderen, maar uiteindelijke ook vee kan beschermen tegen slangen.

Bron : Prensa Latina
Bookmark and Share


Terug