Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Onderzoeksreis Brazilië

Datum : 22/03/2011
Auteur : Marleen Delisse
Land : Brazilië

Brazilië is op dit moment het sterkst groeiende land in Latijns Amerika. Met het WK in 2014 en de Olympische spelen in 2016, wordt de economie van Brazilië alleen maar groter en groter. De bouw, infrastructuur en toerisme zullen mede door deze evenementen steeds meer groeien en ook voor Nederlandse bedrijven liggen hier veel kansen. Wist u bijvoorbeeld dat Nederland de vierde handelspartner van Brazilië is?

Bent u geïnteresseerd in de Braziliaanse markt, maar heeft u nog vragen hoe u het moet aanpakken? Dan biedt het International Research Project van de Marketing Associatie Amsterdam uitkomst. Ieder jaar wordt er vanuit de MAA een onderzoeksreis georganiseerd. Dit jaar zullen 18 masterstudenten onder begeleiding van twee docenten van de VU en UvA verschillende onderzoeken gaan uitvoeren in het land zelf. Welke type onderzoek ligt geheel aan de wensen van de opdrachtgever. Hierbij kunt u denken aan marktonderzoek, een sector- of concurrentieanalyse en een logistieke- of distributieanalyse.

Tijdsindicatie en kosten

Omdat het project door een studentenorganisatie is georganiseerd, vindt het gehele onderzoek op non-profit basis en  tegen kostprijs plaats. Een onderzoek bestaat uit een uitgebreid vooronderzoek in juni, het daadwerkelijke veldonderzoek in Brazilië in  juli en een uitgebreide eindrapportage.
Interesse?

Heeft u interesse in een onderzoek tegen kostprijs? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.. Stuur een mail naar Pieter Stoel: eb@irp.maa  of kijk voor meer informatie op www.irp-maa.nl. Hier wordt dieper ingegaan op de onderzoeksmogelijkheden, de kansrijke sectoren van Brazilië en het team. Ook voor goede tips staan wij natuurlijk open.

In het kort een aantal redenen waarom wij een interessante partner voor u kunnen zijn:
• Onderzoek op maat tegen kostprijs;
• Het non-profit karakter maakt ons veelal goedkoper dan een (commercieel) onderzoeksbureau;
• Begeleiding van professoren van twee universiteiten waarborgen de kwaliteit van ons onderzoek;
• 20 jaar onderzoekservaringen in o.a. Brazilië, India, Oekraïne, Argentinië, Chili, China, Zuid-Afrika en Mexico;
• 18 universitaire masterstudenten met een frisse en objectieve insteek.

Bookmark and Share


Terug