Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Oneinigheid Engeland en Argentinië over oliewinning Falklandeilanden

Datum : 16/03/2012
Land : Argentinië

Oneinigheid Engeland en Argentinië over oliewinning Falklandeilanden

Naar aanleiding van de sancties, waaraan Argentinië bedrijven die meewerken aan de olie-exploratie door Britse bedrijven wil onderwerpen, heeft het Britse Ministerie van Buitenlandse zaken gereageerd door er op te wijzen dat de olie-exploratie in het gebied een legale commerciële onderneming is.

“Engeland zal de eilanden blijven beschermen en verdedigen” zegt Minister President Cameron. Argentinië is echter van mening dat het gas en de olie in de Zuid Atlantische Oceaan aan de Argentijnen toebehoort.

De sancties volgen op een aantal andere maatregelen die Argentinië de laatste maanden heeft genomen om haar claim op de soevereiniteit van de Falkland eilanden kracht bij te zetten. Volgens Cameron zijn de bewoners van de eilanden helder in hun mening dat zij een overzees territorium van Engeland willen blijven.
Volgens de Argentijnse minister van buitenlandse zaken, Timerman, was de olie-exploratie bij de Falkland eilanden in strijd met de VN resolutie. Volgens Engeland hebben de Falkland eilanden recht op de ontwikkeling van de sector als een ‘integraal onderdeel van het recht op zelfbestuur’.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug