Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Ongepubliceerde gedichten Pablo Neruda gevonden

Datum : 20/06/2014
Land : Chili

Ongepubliceerde gedichten Pablo Neruda gevonden

Tijdens een inspectie van de dossiers heeft de stichting Pablo Neruda in Chili meer dan twintig ongepubliceerde gedichten gevonden. Ze zullen eind dit jaar in Latijns Amerika worden uitgegeven. 

De gedichten zijn gevonden in enkele kisten waarin manuscripten van werk van de dichter waren opgeborgen. De bibliotheek van de stichting Pablo Neruda was bezig met een grondige inspectie onder leiding van Darío Oses. Tijdens de inspectie werd ontdekt dat sommige manuscripten van hoge kwaliteit niet waren opgenomen in de gepubliceerde werken die zich in de kisten bevonden. 

De uitgave van dit ongepubliceerde materiaal valt samen met de 110e verjaardag van de geboortedag van de Nobelprijswinnaar en de 90e verjaardag van de publicatie van Veinte poemas de amor y una canción desesperada (Twintig liefdesgedichten en één lied van wanhoop). 

Voor de Spaanse uitgeverij Seix Barral is de ontdekking van deze gedichten “een gebeurtenis van universele literaire betekenis.” Het belang van deze vondst zit hem erin dat de gedichten geschreven zijn na het Canto General (1950) tijdens de hoogtijdagen van Neruda. 

 

Bron : www.nodal.am
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug