Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Ongepubliceerde roman van Miguel Littín gestolen

Datum : 18/11/2011
Land : Chili

Ongepubliceerde roman van Miguel Littín gestolen

Gisteren is in de Colombiaanse stad Barranquila de iPad van de Chileense schrijver en filmmaker Miguel Littín gestolen. Op de iPad stond zijn nog ongepubliceerde nieuwe roman. Wie de iPad gestolen heeft is niet bekend.

De roman, genaamd Los caballeros de la ausencia (De ridders van de afwezigheid), telde vierhonderd pagina's en werd op dit moment geredigeerd. De auteur heeft zich direct tot de dieven gericht: ''Ik vraag hen of ze mij alstublieft mijn roman willen teruggeven, het apparaat maakt me niets uit''. Hij erkende daarbij zijn eigen fouten: ''Het was heel slordig van mij. Dit heeft niets met Barranquila te maken, maar zou overal ter wereld kunnen gebeuren''.

De auteur was in Barranquila om zijn documentaire Dawson, Isla 10 te presenteren. De film werd een aantal minuten voor Littín zijn film zou bespreken gestolen.

Bron : El Universal
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug