Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Ongezond milieu in Suriname, Guyana en Paraguay

Datum : 28/01/2018
Land : Suriname

Ongezond milieu in Suriname, Guyana en Paraguay

Suriname heeft in vergelijking met de meeste andere landen van het Zuid-Amerikaanse continent een ongezond milieu. Dat blijkt uit de Environmental Performance Index die deze week is gepresenteerd. Alleen in Paraguay en Guyana is het milieu slechter. Op de wereldranglijst staat Suriname op de 103de plaats met een score van 54,20. Zwitserland prijkt helemaal bovenaan met score 87,42.

De Environmental Performance Index wordt om de twee jaar opgemaakt door onderzoekers van de Yale en Columbia-universiteiten in samenwerking met het Wereld Economisch Forum. De index rangschikt 180 landen volgens 24 milieu-indicatoren. Die hebben te maken met biodiversiteit, bossen, watervoorraden, landbouw, visserij en klimaat en energie.

Colombia is het Zuid-Amerikaanse land dat het beste voor de dag komt. Het land staat met een score van 65,22 op de 42ste plaats, vijf plaatsen hoger dan Uruguay, dat in de laatste jaren enorm veel werk heeft verzet voor klimaatbescherming en veel heeft geïnvesteerd in de verbetering van de waterkwaliteit.

Buurland Brazilië staat op plaats 69. Guyana doet het op milieugebied verreweg het beroerdst, zowel in Zuid Amerika als de Caribische regio. Met een score van 47,93 is het land terug te vinden op plaats 128.

Bron : De Ware Tijd
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug