Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Onrust bij de politie

Datum : 04/08/2012
Land : Belize

Onrust bij de politie

Het rommelt bij de politie van Belize. De dieners voelen zich niet gewaardeerd, onderbetaald en overbelast door hun eigen organisatie. Grote bron van ontevredenheid zijn overplaatsingen naar een ander korps, die vaak pas op het laatste moment bekend worden gemaakt. Meestal zijn de politieagenten al gesetteld. De kinderen zijn ingeschreven op school en de hypotheek op het huis loopt. Vertegenwoordigers van de politievakbond stellen dat dit tegen de cao ingaat. Tegelijkertijd heeft de regering besloten dat de verhuispremie komt te vervallen, waardoor de politieagenten de kosten uit eigen zak mogen betalen.

Andere bron van ergenis voor de agenten is het nieuwe dienstrooster, waarbij de shifts twaalf uur gaan beslaan. De politieagenten hebben hun zorgen geuit bij de leiding en de verantwoordelijke minister, maar vonden geen gehoor. Vervolgens hebben de agenten de publiciteit gezocht. Een sessie waarvan de agenten dachten dat die bedoeld was voor onderhandeling met het ministerie en de politietop, liep uit op een ‘strafexercitie’, waarbij agenten te horen kregen dat de overplaatsingen per direct van kracht waren. Het is afwachten of en hoe de politiemannen en –vrouwen zullen reageren.

Bron : The Belize Times
Bookmark and Share


Terug