Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Onrust Venezuela slecht voor Tiara Air

Datum : 22/02/2014
Land : Aruba

Onrust Venezuela slecht voor Tiara Air

Werknemers van Tiara Air hebben al sinds januari geen loon ontvangen. De Arubaanse luchtvaartmaatschappij wacht nog altijd op haar tegoeden uit Venezuela. Dat in dat land momenteel onrust heerst, helpt de situatie voor Tiara bovendien niet. 

Ondanks dat de werknemers inmiddels twee maanden geen loon hebben ontvangen, blijven de meesten de luchtvaartmaatschappij trouw. In een spoedvergadering met de directeur van van Tiara Air, Alejandro Muyale, stelden zij onder meer voor tijdelijk elders te werken om weer terug te keren wanneer de vliegvaartmaatschappij weer op de been is.

Tiara Air moet hoe dan ook inkrimpen om te kunnen overleven. Alleen als ze niet failliet gaan, kunnen ze aanspraak maken op de achterstallige 28,5 miljoen dollar die ze nog van de Venezolaanse autoriteiten moeten krijgen. De luchtvaartmaatschappij heeft al een aantal routes afgestoten. Eind maart wordt de surseance van betaling van Tiara Air opgeheven. Muyale zegt erop te rekenen dat crediteuren geen beslag op zijn bedrijf zullen leggen. Toch houdt hij ook rekening met de kans dat dit wel gebeurt en dat Tiara Air uitendelijk alsnog falliet zal worden verklaard.

Bron : Caribisch Netwerk
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug