Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Ontmoeting Chávez en Ahmadinejad in Venezuela

Datum : 09/01/2012
Land : Venezuela

Ontmoeting Chávez en Ahmadinejad in Venezuela

Venezuela heeft de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad ontvangen, die een bezoek van vijf dagen aan Latijns Amerika brengt.

Ahmadinejad arriveerde op het vliegveld in Caracas en werd enthousiast ontvangen, wat te zien was op de publieke omroep VTV. Vandaag zal hij Chávez ontmoeten, daarna vertrekt de Iraanse president naar Nicaragua, Cuba en Ecuador. Met deze vier Latijns-Amerikaanse landen wil Ahmadinejad een betere band creëren. Het westen wil dat Iran zijn nucleaire programma stopzet, en daarom is de president op zoek naar bondgenoten in Latijns Amerika.

Voordat Ahmadinejad landde op het vliegveld in Caracas leverde president Chávez in zijn talkshow op zondag commentaar op de Verenigde Staten. Washington zou hebben verzonnen dat Venezuela, Cuba en Nicaragua plannen hadden gemaakt om met Iran een aanslag te plegen in de Verenigde Staten. 
 
 

Bron : HLN.be
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug