Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Ontploffing bij PEMEX eist nog meer slachtoffers

Datum : 21/09/2012
Land : Mexico

Ontploffing bij PEMEX eist nog meer slachtoffers

De explosie die plaatsvond bij een gascentrale in de Mexicaanse staat Tamaulipas heeft voor nog meer doden gezorgd. Dinsdag explodeerde een gaspijpleiding van het Mexicaanse bedrijf PEMEX. Deze ontploffing had een brand als gevolg. Alleen die dag overleden er al 26 arbeiders, 22 aannemers en 4 andere werknemers van het bedrijf. Inmiddels is het aantal  overleden arbeiders opgelopen tot dertig, 25 anderen liggen nog in het ziekenhuis.  De oorzaak van de explosie is nog niet bekend.

De Mexicaanse president Felipe Calderón heeft opdracht gegeven tot een onderzoek. Vermoed wordt dat het illegaal aftappen van pijpleidingen door bendes de oorzaak kan zijn. Hoewel PEMEX zelf zegt dat hier geen aanwijzingen voor zijn, zijn er de laatste maand meerdere branden bij verschillende Mexicaanse raffinaderijen geweest. Ook eerder bleek dit de oorzaak van een grote ontploffing van pijpleidingen. PEMEX vermoedt dat een gasoverschot de oorzaak was, maar enkele minuten voor de explosie waren nog onderhoudswerkzaamheden aan de pijpleiding verricht.

Het zal ongeveer een maand duren om de productie weer op gang te krijgen. Tot die tijd zal gas vanuit de Verenigde Staten geïmporteerd moeten worden. Dit gebeurde al langer om de tekorten op te vullen.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug