Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Ontruiming tentenkamp voor Ministerie van Arbeid in Buenos Aires

Datum : 24/06/2011
Land : Argentinië

Ontruiming tentenkamp voor Ministerie van Arbeid in Buenos Aires

De politie van Buenos Aires heeft een tentenkamp van stakende leraren in de Argentijnse hoofdstad met geweld ontruimd. De leraren komen uit Santa Cruz, een stad in het zuiden van het land, en zijn al bijna twee maanden in staking om hogere salarissen te eisen.

De leraren beweren dat de gouverneur van Santa Cruz niet naar hen luistert. Om die reden is een groep van hen naar Buenos Aires gegaan om president Kirchner te vragen in te grijpen. In de hoofdstad zetten zij een tentenkamp op voor het Ministerie van Arbeid. Dat tentenkamp is ontruimd, waarbij vier mensen werden gearresteerd. Bij de actie werden ondermeer waterkanonnen ingezet.

Na de ontruiming verspreidden de leraren zich door de omliggende straten, waarna ze zich hergroepeerden op de kruising van de Avenida Córdoba en de Paseo Colón. De vakbond heeft intussen aangekondigd vanmiddag een mars te willen houden over de Avenida de Mayo en Avenida Nueve de Julio naar de beroemde Plaza de Mayo. “Als we geen antwoord ontvangen, zal men veel spijt krijgen. We zijn gekomen met het idee dat de overheid iets gaat doen!”, aldus een woordvoerder van vakbond Adosac.

Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug