Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Onuitgegeven roman Carlos Fuentes gepubliceerd

Datum : 13/06/2012
Land : Mexico

Onuitgegeven roman Carlos Fuentes gepubliceerd

 In Mexico zal op 20 juni de onuitgegeven roman Personas (personen) van schrijver Carlos Fuentes op de markt worden gebracht. Fuentes overleed onverwacht op 15 mei 2012. Hij had toen net het manuscript van de roman ingeleverd. 

De roman Personas gaat over verschillende mensen die Fuentes persoonlijk kende en die zijn leven en werk hebben beïnvloed. Hij schreef twintig essays met anekdotes, feiten, lessen en avonturen die hij met deze mensen beleefde. Enkele personen die in het boek zullen terugkomen zijn Lázaro Cárdenas, Jean Daniel, Fernando Benítez, Julio Cortázar, Luis Buñuel, Arthur Miller, Pablo Neruda, Alfonso Reyes, François Miterrand en Susan Sontag. De huidige culturele situatie in Mexico is een belangrijk thema in het gehele boek. 

Carlos Fuentes was een van de belangrijkste schrijvens van de Latijns-Amerikaanse ''boom'', met onder andere Mario Vargas Llosa en Gabriel Garçia Marquez. Hij schreef vele romans, toneelstukken en verhalen. Ook staat hij bekend om zijn essays die te maken hebben met de Latijns-Amerikaanse identiteit. 

Bron : El Universal Mexico
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug