Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Onzekerheid Sint Maarten duurt voort

Datum : 11/07/2015
Land : Sint Maarten

Onzekerheid Sint Maarten duurt voort

De laatste vergadering van de Rijksministerraad voor het zomerreces heeft tegen alle verwachtingen in geen enkele duidelijkheid gebracht over Sint Maarten. “Er zijn geen beslissingen waar ik nu mee naar buiten kan komen”, zei minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties na afloop.

Het College financieel toezicht (Cft) adviseerde de Rijksministerraad eerder deze week om de regering van Sint Maarten via een aanwijzing opdracht te geven om achterstallige betalingen aan de Sociale- en Ziektekostenverzekering en het Algemeen Pensioenfonds te voldoen.

Daarnaast werd er in Den Haag gespeculeerd over een Algemene Maatregel van Rijksbestuur met betrekking tot de integriteit. De Landsverordening Integriteitskamer had eigenlijk op 1 juli goedgekeurd moeten zijn door de Staten van Sint Maarten, maar dat is niet gebeurd. Minister Plasterk zei vorige week nog tijdens een debat met de Tweede Kamer dat het niet nakomen van afspraken, consequenties heeft voor Sint Maarten, maar vanmiddag herhaalde hij keer op keer dat hij geen mededelingen wilde doen.

In maart was Plasterk ook bijzonder terughoudend in het doen van uitspraken na een Rijksministerraad. Ook toen werd gespeculeerd over een Algemene Maatregel van Rijksbestuur voor de Integriteitskamer. Achteraf bleek dat er achter gesloten deuren druk onderhandeld werd over een oplossing waar de regeringen van Sint Maarten en Nederland zich beide in konden vinden. Over de mogelijkheid dat dit nu weer het geval is, wilde Plasterk vandaag ook niets zeggen. “We zijn altijd in gesprek met elkaar”, aldus de minister.

 

Bron : Amigoe
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug