Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Open skies tussen Curaçao en Brazilië

Datum : 14/12/2013
Land : Curaçao

Open skies tussen Curaçao en Brazilië

Brazilië en Curaçao hebben een open-skies-overeenkomst getekend die het voor luchtvaartmaatschappijen uit beide landen mogelijk maakt naar elkaars grondgebied te vliegen, met volle rechten. Het betekent dat Braziliaanse carriers op de luchthaven Hato van Willemstad passagiers aan boord mogen nemen om naar derde landen te vliegen. En airlines uit Curaçao mogen voortaan ook binnenlands vliegen in Brazilië.

"Brazilië is het grootste land in Zuid Amerika met een groeiende economie", zegt het ministerie van verkeer van Curaçao in een verklaring. "Op deze manier kan Curaçao ook profiteren van deze ontwikkelingen." Volgend jaar wordt in Brazilië het wereldkampioenschap voetbal georganiseerd, waarvoor ook het Nederlands elftal zich heeft gekwalificeerd. En in 2016 hebben in Rio de Janeiro de Olympische Spelen plaats. Naar verwachting zullen beide sportevenementen veel luchtverkeer genereren.

InselAir, de grootste en snelgroeiende carrier van de (voorheen Nederlandse) Antillen en codesharepartner van KLM, heeft al plannen klaar liggen om van Willemstad naar de Braziliaanse steden Manaus en Belem te vliegen. Manaus is tijdens de WK een van de speelsteden. Omgekeerd zijn Braziliaanse maatschappijen al enkele jaren geïnteresseerd in Hato als regionale hub voor hun verkeer.

Bron : Luchtvaartnieuws.nl
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug