Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Ophef door hotel in natuurgebied

Datum : 20/10/2011
Land : Colombia

Ophef door hotel in natuurgebied

Een internationale hotelketen is van plan om in een Colombiaans natuurgebied een luxehotel te bouwen. Het uitgekozen gebied is het nationaal park Tayrona, gelegen in een beschermd deel van de Sierra Nevada. President Santos maakte twee weken geleden de plannen bekend voor de bouw. Sindsdien is het plan vooral op de sociale media een populair onderwerp van debat.

De discussie over de mogelijke bouw van het hotel door het bedrijf Six Senses, is begonnen door een columnist van El Tiempo, Daniel Samper Pizano. Hij heeft de president en de minister van Milieu gevraagd om stelling te nemen tegen het plan, zodat het park blijft behouden. In het nationaal park Tayrona bevinden zich archeologische vindplaatsen en er wonen vier inheemse volken.

Natuurbeschermers noemen de bouw “een aanslag op de lokale flora en fauna.” President Santos verdedigde zich door te verklaren dat de inheemse inwoners van het gebied een belangrijke stem hebben. “Bovendien zal het hotel moeten voldoen aan de hoogste internationale milieueisen”, benadrukte hij.  

Bron : El Tiempo
Bookmark and Share


Terug