Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Ophef door vrijlating pedofiel Argentinië

Datum : 21/05/2015
Land : Argentinië

Ophef door vrijlating pedofiel Argentinië

Twee Argentijnse rechters zijn in opspraak geraakt doordat ze de straf van een pedofiel halveerden omdat het zesjarige slachtoffer al eerder misbruikt zou zijn. 

De beslissing werd vorig jaar genomen, maar kwam deze week aan het licht. De rechters brachten de straf van de vicepresident van een voetbalclub in Buenos Aires, Mario Tolosa, terug van zes naar drie jaar. Een van de argumenten om dit te doen was dat het jongetje tekenen van travestiet gedrag zou vertonen.

Dezelfde rechters verlaagden in 2011 de straf van een pastoor voor het verkrachten van twee meisjes van 18 naar 9 jaar omdat de slachtoffers “in gemeenschappen leven waar het hebben van seksuele relaties op jonge leeftijd sociaal geaccepteerd is”. 

Minister van Binnenlandse Zaken Florencio Randazzo noemde de uitspraak een schande. De voorzitter van het kabinet van President Cristina Fernández de Kirchner zei dat het land “in handen van idioten is” en dat de rechters gehoord moeten worden.

De familie van het slachtoffer ging in hoger beroep tegen de uitspraak. Volgens de familie is het jongetje nooit door zijn vader misbruikt. 

Bron : BBC World News, Clarin
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug