Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Ophef na doden van stier

Datum : 08/01/2015
Land : Colombia

Ophef na doden van stier

In Colombia en daarbuiten is beroering ontstaan over beelden die tonen hoe tientallen mensen op beestachtige wijze een stier doden tijdens feestelijkheden in de Colombiaanse stad Turbaco.  

Dierenrechtenactivisten en zelfs overheidsfunctionarissen pleiten na het zien van de beelden voor “een einde aan volksfeesten waarin dierenleed centraal staat” en juridische stappen tegen deelnemers. De Ombudsman noemt de beelden “hels, pijnlijk en onmenselijk”. “Ondanks dat tradities dienen te worden gerespecteerd, hoort de staat in te grijpen als dieren teveel lijden.” De meute doodde de stier tijdens een ‘corraleja’,  een lokale traditie waarbij niet-professionele stierenvechters de arena betreden.

Het ministerie van Cultuur roept op tot “zware straffen” voor de verantwoordelijken en wil een maatschappelijk debat over de houdbaarheid van de corralejas.

De burgemeester van Turbaco, Myron Martínez, verdedigt de corraleja. “Bij corraleja’s gaat het er hard aan toe, zowel voor mens als dier, maar dat hoort er juist bij.”

Bron : The Guardian
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug