Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Opnieuw aardbevingen in El Salvador

Datum : 15/05/2018
Land : El Salvador

Opnieuw aardbevingen in El Salvador

Sinds 5 mei wordt El Salvador geteisterd door een grote hoeveelheid aardbevingen, veroorzaakt door verschuivingen van platen in de aardkorst. Tot nu toe zijn meer dan duizend aardbevingen geregistreerd. Op 11 en 12 mei leek de activiteit af te nemen, maar zondag nam deze weer toe.

Door de aardbevingen stortten elf huizen in, meer dan honderd raakten beschadigd. Ongeveer tweeduizend mensen zijn uit voorzorg gehuisvest in tijdelijke schuilplaatsen vanwege het risico van instorting van gebouwen in het gebied. De Salvadoraanse milieuautoriteiten, die melding maken van het totaal aantal aardbevingen, zeiden dat 152 aardbevingen daadwerkelijk gevoeld konden worden door de bevolking.

De sterkste aardbevingen werden op 13 en 14 mei geregistreerd, met een kracht van respectievelijk 5,4 en 5,6 op de schaal van Richter.  Op onderstaande website is de laatste informatie over de aardbevingen vinden:

http://www.snet.gob.sv/ver/sismologia/monitoreo/sismos+reportados/

Bron : Telesur
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug