Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Opnieuw Braziliaanse minister beschuldigd van corruptie

Datum : 15/03/2012
Land : Brazilië

Opnieuw Braziliaanse minister beschuldigd van corruptie

De Braziliaanse Minister van Ontwikkeling, Fernando Pimentel, wordt beschuldigd van corruptie tijdens zijn ambtstermijn als burgemeester van de stad Belo Horizonte. Pimentel is het achtste lid van het kabinet van president Dilma Roussef die beschuldigd wordt van corruptie sinds zij in januari 2011 aantrad.
 
In alle voorgaande gevallen leidden de aantijgingen tot aftreden of ontslag van de betrokken politici. De aanklacht tegen Pimentel is voorgelegd aan het Federale Gerechtshof dat nu moet bepalen of er voldoende bewijsmateriaal is. Pimentel was burgemeester van Belo Horizonte tussen 2002 en 2009.

De zaak heeft betrekking op de toekenning van een contract voor elektronische beveiligingsdiensten zonder een publieke aanbestedingsronde. Pimentel is daarnaast ook doelwit in een onderzoek, geopend door de presidentiële ethische commissie, vanwege vermoedens over zijn private activiteiten in 2010,  nadat hij zijn ambt als burgemeester verliet. Op dat moment was hij een van de coördinatoren van Roussef’s campagneteam was.

Volgens de pers werkte Pimentel in 2010 als consultant voor verschillende bedrijven, die later diverse contracten in Belo Horizonte kregen toegewezen.
 

Bron : Latin American Herald Tribune / EFE
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug