Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Opnieuw moord op journalist in Brazilië

Datum : 28/05/2015
Land : Brazilië

Opnieuw moord op journalist in Brazilië

Woensdag heeft de Braziliaanse Nationale Nieuwsblad Associatie, ANJ, de moord op een journalist veroordeeld. Dit is de tweede moord op een journalist binnen een week.

De 54-jarige radiopresentator Djalma Santos da Conceiçao uit de staat Bahia ontving bedreigingen nadat hij in zijn radioprogramma misdaden aan de kaak stelde en zijn politieke mening uitte. Zijn laatste journalistieke onderneming was het onderzoeken van de moord op een tiener in een sloppenwijk, naar verluidt door drugshandelaren.

Volgens ANJ werd er minstens 15 keer geschoten op Djalma Santos da Conceiçao en vertoonde zijn lichamen tekenen van marteling toen het zaterdag werd gevonden, een dag nadat hij werd ontvoerd in een bar door drie gemaskerde mannen.

Vorige week werd het lichaam van journalist Evany Jose Metzker  onthoofd gevonden. Ook op zijn lichaam werden tekenen van marteling aangetroffen.

ANJ waarschuwt dat de “reeks moorden en andere aanslagen op professionals uit de pers een klimaat van straffeloosheid creëert dat bijdraagt aan de herhaling van schending van het vrijheid van meningsuiting en het recht van de samenleving om goed te worden geïnformeerd’.

Ook de Inter-Amerikaanse persorganisatie heeft haar bezorgdheid over de moorden op de journalisten uitgesproken.

Bron : Latin American Herald Tribune, ABC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug