Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Opnieuw protesten tegen corruptie in Brazilië

Datum : 13/04/2015
Land : Brazilië

Opnieuw protesten tegen corruptie in Brazilië

In Brazilië zijn opnieuw honderdduizenden mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen corruptie onder politici. De menigtes waren wel kleiner dan in maart, toen protesteerden zo'n 1.5 miljoen mensen. Aanleiding van het protest is wederom de betrokkenheid van de regerende PT bij het corruptieschandaal met staatsoliebedrijf Petrobras. 

President Dilma Rousseff ontkent alle betrokkenheid bij het schandaal, maar de oppositie beweert dat de meeste omkopingen plaatsvonden toen Rousseff aan het hoofd stond van het bestuur van Petrobras. Rousseff is vrijgepleit door het onderzoek rondom het schandaal, maar veel mensen denken nog steeds dat ze van de corruptie geweten moet hebben. Sommige betogers eisten zelf impeachment. 

Het is niet duidelijk hoeveel mensen geprotesteerd hebben dit weekend. De politie spreekt over 696.000 mensen, maar de organisatie van de protesten zegt dat 1.5 miljoen mensen de straat op gingen. In Rio de Janeiro protesteerden een paar duizend mensen in Copacabana, maar de aantallen waren veel lager dan de 25.000 mensen die daar in maart protesteerden. 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug