Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Opnieuw veel bosbranden in Boliviaanse Amazone

Datum : 03/05/2020
Land : Bolivia

Opnieuw veel bosbranden in Boliviaanse Amazone

Milieuactivisten in Bolivia waarschuwen voor een opvallende stijging in bosbranden in de eerste maanden van 2020. Ze vrezen dat dit jaar een herhaling plaatsvindt van de rampzalige branden die het Amazonegebied vorig jaar troffen. In Bolivia zijn dit jaar al 15,354 bosbranden gerapporteerd, een stijging van 35 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, aldus de Friends of Nature Foundation (FAN).

FAN monitort de bosbranden in Bolivia door satellietbeelden van NASA in de gaten te houden. De branden vinden vooral plaats in gebieden waar veel landbouw is, wat volgens Carlos Pinto - een activist werkzaam voor FAN - erop wijst dat de branden worden aangestoken om land vrij te maken voor landbouwgrond. Toch bericht de NGO ook dat de huidige weersomstandigheden grootschalige bosbranden onwaarschijnlijk maken, omdat het droge seizoen nog maanden op zich laat wachten.

In 2019 brandde grote delen van de Boliviaanse en Braziliaanse Amazone af, doordat bosbranden zich razendsnel verspreidden. Hier was wereldwijd veel aandacht voor.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug