Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Opnieuw vertraging voor Wubbo Ockels

Datum : 24/11/2012
Land : Aruba

Opnieuw vertraging voor Wubbo Ockels

Het zit Wubbo Ockels en zijn Ecolution niet mee. Vorige week strandde de oud-astronaut voor de tweede keer sinds zijn vertrek begin deze maand uit Rotterdam. Dit keer was een gebroken kabel de boosdoener.

Ockels vertrok 5 november met zijn ecologische zeilschip Ecolution richting Aruba om daar de regering te helpen met het verduurzamen van de energievoorziening. Het schip van Ockels is voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van duurzaamheid zoals het zelf opwekken van stroom door accu’s in de bodem van het schip.

Helaas strandde Ockels en zijn crew de tweede dag van hun reis aan de kust van Engeland door een kapotte motor. Dit probleem was binnen een paar dagen opgelost en Ockels continueerde zijn reis.

Tien dagen na het eerste oponthoud, moest Ockels de reis weer verbreken. Ditmaal is de Ecolution gestrand in het Franse Brest. Een geknapte stalen kabel van de kielmidzwaardconstructie deed de oud-astronaut deze keer gedwongen afmeren.

Bron : Versgeperst
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug