Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Oppositie Jamaica wint verkiezingen

Datum : 28/02/2016
Land : Jamaica

Oppositie Jamaica wint verkiezingen

De oppositionele Jamaica Labour Party van Andrew Holness heeft de verkiezingen in Jamaica nipt gewonnen. De verkiezingscampagne is gedomineerd door economische vraagstukken. 

Partijleider Holness (zie foto) heeft beloofd om banen te creëren, de economie te stimuleren en het onderwijs en de gezondheidszorg te verbeteren. Labour heeft 33 van de 63 parlementszetels in het land gewonnen. De partij van de 43-jarige Holness heeft met een opkomst van 47 procent de People's National Party van premier Portia Simpson Miller verslagen.

Jamaica heeft een zware schuldenlast, maar bezuinigingsmaatregelen die Simpson Miller heeft doorgevoerd, hebben geleid tot groei. “We vatten het niet op alsof we een prijs hebben gewonnen,” heeft Holness aan aanhangers gezegd. “De prijs van de overwinning is dat we ons moeten houden aan de beloften die we hebben gedaan.”

Tijdens de campagne heeft Holness gesteld dat hij Jamaica wil transformeren in de Silicon Valley of the Caribbean. De jeugdwerkloosheid in het land is 38 procent. Simpson Miller is in 2013 een leningenpakket met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) aan gegaan voor vier jaar. De IMF-lening loopt volgend jaar af. Ze heeft het in haar regeerperiode klaargespeeld de inflatie tot het laagste niveau in 48 jaar te brengen. Het Bruto Nationaal Product is volgens cijfers van de Wereldbank vorig jaar met 1,3 procent gegroeid.

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug