Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Oppositie reikt president Santos van Colombia de hand na 'nee' in referendum

Datum : 03/10/2016
Land : Colombia

Oppositie reikt president Santos van Colombia de hand na 'nee' in referendum

De voormalige vicepresident Francisco Santos verklaarde zondag dat de Democratische Centrumpartij – die de campagne voerde voor een ‘nee’ bij het referendum over het vredesakkoord met de FARC – president Juan Manuel Santos de hand zal reiken, nu de Colombianen met een zeer kleine meerderheid tegen het akkoord hebben gestemd.

“President Santos de hand reiken”, antwoordde de oppositieleider op de vraag wat er gaat gebeuren met de uitkomst van het referendum die zondagavond bekend werd gemaakt. Hij voegde daaraan toe dat zijn partij, onder leiding van ex-president Alvaro Uribe ernaar zal streven het proces met de FARC nieuw leven in te blazen.

In antwoord op de vraag wat er gaat gebeuren met de rebellen die zich op verschillende plekken in Colombia hebben verzameld om hun wapens in te leveren en om te worden gedemobiliseerd, zei Santos dat zij “alle garanties zullen moeten krijgen”.

Ook verklaarde hij dat de Democratische Centrumpartij de overwinning in het referendum accepteert met “veel bescheidenheid”, en dat zijn partij ernaar streeft om het vredesproces tot “een goed einde” te brengen, waarvoor hij samen wil werken met de Colombiaanse regering.

Het ‘nee-kamp’ kreeg 50,21 procent van de stemmen tegenover 49,78 procent ‘ja’.

 

Bron : Latin American Herald Tribun
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug