Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Oppositie steunt protesten aanstaande zondag

Datum : 10/03/2015
Land : Brazilië

Oppositie steunt protesten aanstaande zondag

De Braziliaanse regering wordt geconfronteerd met de grootste politieke crisis sinds Lula, de voormalige president, in 2003 aan de macht kwam. De oppositiepartijen (PSDB, DEM, PPS en Solidariedade) steunen formeel en informeel de protesten die door het hele land gepland zijn voor aankomend weekend. 

De Sociaaldemocratische Partij (PSDB) moedigt alle aanhangers van de partij aan om mee te doen op straat. Ook hebben er ontmoetingen plaatsgevonden tussen congresleden en organisatoren die voor een impeachment van de zittende president Dilma Rousseff zijn. De partij geeft echter aan dat het nog te vroeg is om formeel te vragen dat de president aftreedt. “Ik wil niet dat ze vertrekt, ik wil de regering zien bloeden. Ik wil niet geregeerd worden door de vice-president Michel Temer”, aldus senator Aloysio Nunes Ferreira (PSDB-SP). 

Ik heb mensen gezien van drie verschillende groepen die protesten organiseren (Vem pra Rua, Brasil Livre en Onda Azul). Het zijn bewegingen met verschillende visies, maar de gemeenschappelijke noemer gaat verder dan ‘Weg Dilma’. Het protest is tegen de richting van de huidige regering”, aldus de senator. 

De partij Solidariedade (Solidariteit) doet intensiever mee aanstaande zondag. Volgens congreslid Paulinho da Força (SP) zullen er vlaggen, T-shirts en drie geluidswagens aanwezig zijn. 

Volgens de voorzitter van de Socialistische Volkspartij (PPS), Roberto Freire, zullen ze met Braziliaanse vlaggen aanwezig zijn bij de protesten.

Estadão

Bron : Estadão
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug