Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Oppositie Suriname betoogt opnieuw tegen Bouterse

Datum : 21/05/2017
Land : Suriname

Oppositie Suriname betoogt opnieuw tegen Bouterse

Enkele duizenden aanhangers van de vijf oppositiepartijen in het Surinaamse parlement hebben gisteren geprotesteerd tegen president Desi Bouterse. De politieke leiders hebben Bouterse opgeroepen af te treden als hij zijn 'wanbeleid' niet verandert.

De manifestatie vond plaats op het terrein van het partijcentrum van een van de partijen. De organisatie was gedwongen de actie daar te organiseren omdat de autoriteiten tot twee keer toe hebben geweigerd een vergunning te geven om de actie in het centrum van Paramaribo te houden.

Suriname zit al bijna twee jaar in een zware economische crisis. Door de torenhoge inflatie komen steeds meer mensen niet meer rond met hun salaris. De financiële problemen zijn onder andere ontstaan door lage prijzen van goud en olie, Surinames belangrijkste exportproducten. Maar ook slecht financieel beheer en corruptie door de regering hebben aan de beroerde positie bijgedragen.

Chandripersad Santokhi, de leider van de grootste oppositiepartij VHP, riep Bouterse op de armoede, corruptie en problemen in de gezondheidszorg aan te pakken. ''Maar als u dat niet kan, geeft u dan het mandaat terug. Give the country back to the people'', aldus Santokhi. Ook Ronnie Brunswijk, voormalig leider van het Junglecommando en lijfwacht van Bouterse, sprak de menigte toe. Hij is nu leider van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP). Volgens hem heeft Bouterse veel beloften gedaan, maar is hij die niet nagekomen. Daarom moet hij nu zijn mandaat teruggeven, vindt Brunswijk.

Bron : ANP, NU.nl
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug