Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Opvolger Campos sterkere tegenstander Rousseff

Datum : 14/08/2014
Land : Brazilië

Opvolger Campos sterkere tegenstander Rousseff

Wanneer de rouw voor de woensdag bij een vliegtuigongeluk omgekomen Campos voorbij is, en de campagne weer begint, kan de verwachte opvolger van Campos, Marina Silva, voor een verrassing zorgen in de campagne.

Oorspronkelijk komt Silva uit een rubbertapperfamilie in de Amazone. Ze werd een leider in Lula da Silva’s Arbeiders Partij, senator en later minister. Marina Silva verliet de partij,  ontgoocheld door het milieubeleid en het beleid voor inheemse groeperingen. In 2010 was zij presidentskandidaat voor de Groene Partij en tegen alle verwachtingen in won zij 19,5 procent van de stemmen.

Later organiseerde Marina Silva een “duurzaamheidsnetwerk” met milieuactivisten, minderheidsgroepen en anderen die een duurzame economie steunen en tegen een verspillende economie zijn. De organisatie van Silva werd niet geaccepteerd als een politieke partij en werd gedwongen een strategische alliantie te sluiten met Campos als vicepresident. Silva wordt gezien als een fantastische campaigner en is een magneet voor de ontgoochelde kiezers van de regerende partij. Die partij is “te orthodox en is verwijderd geraakt van de oorspronkelijke visie”.

Met andere woorden, Silva is een indrukwekkende uitdaging voor Dilma Rousseff, meer dan Campos.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug