Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Orkaan Marie: Mexicaanse vissers verdwenen

Datum : 26/08/2014
Land : Mexico

Orkaan Marie: Mexicaanse vissers verdwenen

Drie Mexicaanse vissers worden vermist nadat hun boot kapseisde door de sterke golven die door de orkaan Marie in de Stille Oceaan zijn ontstaan. Hun boot, el Tío Chori,  is in de buurt van San José de los Cabos gezonken, een badplaats aan de Mexicaanse kust. Vier andere leden van de bemanning hebben naar de kust kunnen zwemmen.

De orkaan Marie bereikte afgelopen zondag categorie 5; de hoogste categorie die een tropische cycloon kan krijgen op de Saffir-Simpson-schaal, maar later is deze weer rustiger geworden. De schaal van Saffir-Simpson is een classificatie die in de meteorologie wordt gehanteerd om orkanen naar hun kracht in te delen. Alle tropische cyclonen zijn gevaarlijk, maar sommige zijn gevaarlijker dan andere.

De orkaan Marie bevindt zich op 750 kilometer van de kust van Baja California en verplaatst zich in noordwestelijke richting. Het National Hurricane Center van de Verenigde Staten stelde dat de windsnelheid van orkaan Marie 240 kilometer per uur bedroeg.

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug