Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Orkaan Rina minder krachtig in Mexico

Datum : 28/10/2011
Land : Mexico

Orkaan Rina minder krachtig in Mexico

De orkaan Rina, die het Mexicaanse schiereiland Yucatán nadert, verliest aan kracht. Dit heeft het Nationale Centrum voor Orkanen in de Verenigde Staten bevestigt. De orkaan zal waarschijnlijk vannacht of morgenochtend in Mexico aankomen.

De snelheid van de orkaan is gedaald tot 120 kilometer per uur, waardoor hij in een lagere klasse ingedeeld wordt. In de komende 48 uur zal de orkaan waarschijnlijk nog meer in kracht afnemen, waardoor het een gewone tropische storm zal worden.

Ondanks deze geruststellende berichten adviseert de Mexicaanse overheid de bewoners van Yucatán zich nog steeds goed voor te bereiden op de storm. “Ze zeggen dat de orkaan aan het verzwakken is, maar we willen op alles voorbereid zijn. Dit hebben we geleerd van Wilma” aldus José Antonio Palma, een havenwachter in Yuctán. In 2005 richtte de orkaan Wilma grote schade aan in dit gebied.

Verschillende vluchten van en naar het gebied zijn vandaag afgelast. Dit zorgde voor protest onder veel toeristen, die het gebied willen verlaten voor de aankomst van de orkaan.

Bron : El País
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug