Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

'Ortiz neergeschoten door persoonsverwisseling'

Datum : 23/06/2019

'Ortiz neergeschoten door persoonsverwisseling'

Volgens de aanklager in de zaak rond het neerschieten van David ’Big Papi’ Ortiz (43) was de voormalig baseballvedette van de Boston Red Sox helemaal niet het doelwit.

Het lijkt een kwestie van persoonsverwisseling te zijn geweest, omdat Ortiz dezelfde kleding droeg als het echte doelwit. Deze man zou naast ’Big Papi’ in de club gezeten hebben. De schietpartij zou gearrangeerd zijn door een lid van het Golf Kartel, een Mexicaanse drugsbende. De dader heeft het motief vooralsnog niet prijsgegeven.

Big Papi’ ligt nog altijd in het het ziekenhuis in Boston (Verenigde Staten). Volgens de doktoren maakt hij het naar omstandigheden goed.

Ortiz speelde tussen 1997 en 2016 twintig seizoenen in de Major League Baseball, waarvan veertien voor Boston. De slagman won met de Red Sox drie keer de World Series, schopte het tien keer tot All Star en in 2013 werd ’Big Papi’ uitgeroepen tot beste speler. Drie jaar later zette hij een punt achter zijn carrière.

Bron : BBC, AP
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug