Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Oude kopermijn in Uruguay wordt toeristische attractie

Datum : 05/10/2017
Land : Uruguay

Oude kopermijn in Uruguay wordt toeristische attractie

Een al lang geleden verlaten kopermijn in de zuidoostelijke provincie Maldonado in Uruguay is veranderd in een toeristische attractie. Bezoekers kunnen door de tunnels lopen en ongewone rotsformaties bekijken. 

De oprichter van het park ‘Mina la Oriental’, Lilian Ascorreta, is sinds 2009 bezig geweest met de restauratie van de tunnels en met de promotie van de mijn als een toeristische trekpleister. Haar familie woont al lang in de streek. 

Volgens Ascorreta begint de geschiedenis van de mijn in 1754, toen Spaanse kolonisten koper vonden in het grensgebied van de tegenwoordige provincies Maldonado en Lavalleja. Na het tijdperk van Spaanse productie werd er een nieuwe onderneming gelanceerd door een Argentijnse zakenman die de mijn de naam La Oriental gaf.

Na een serie nieuwe starts en mislukkingen door Uruguyanen in de twintigste eeuw restaureerde de vader van Ascorreta voor een deel de ingang van de mijn, waarbij hij de stalactieten in de tunnels ontdekte. Sinds 2006 is de familie Ascorreta eigenaar van de mijn.

Sinds 2013 wordt de mijn bezocht door studenten geologie en biologie van de universiteit, die onderzoek doen naar de rotsformaties die zo’n anderhalf miljard jaar oud zijn, aldus Ascorreta.
 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug