Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Oud-minister Curaçao vast voor moord Wiels

Datum : 25/07/2014
Land : Curaçao

Oud-minister Curaçao vast voor moord Wiels

De Curaçaose oud-minister van Financiën George Jamaloodin zit vast in verband met de moord op politicus Helmin Wiels. Dat heeft het Openbaar Ministerie op het eiland donderdag bevestigd. Hij wordt ervan verdacht de opdracht te hebben gegeven voor de moord, zeggen bronnen op het eiland. Jamaloodin werd donderdagochtend vroeg opgepakt. Er zijn verschillende huiszoekingen verricht.

Voor de moord op Wiels zitten sinds vorig jaar vier mannen vast. Een vijfde verdachte werd twee weken na de moord op Wiels zelf omgebracht, de zesde verdachte pleegde zelfmoord. Justitie zoekt nog naar de opdrachtgever, de "intellectuele dader".

Jamaloodin was minister in het kabinet-Schotte tussen 2010 en 2012.‎ In de periode droeg premier Rutte de Curaçaose regering op de snelgroeiende financiële tekorten te beperken. De oud-minister is eigenaar van een beveiligingsbedrijf op Curaçao. Ook daar zijn aanhoudingen verricht. Enkele maanden geleden werd oud-premier Gerrit Schotte opgepakt op verdenking van onder meer witwassen van geld. Hij zat een week vast. Het onderzoek naar die zaak loopt nog.

Wiels, leider van de grootste partij Pueblo Soberano, werd vorig jaar op 5 mei doodgeschoten op een strand op het eiland. In juni werd het moordwapen gevonden in het Waaigat in Willemstad. Een van de verdachten had kort na de moord verklaard dat het wapen daar was gedumpt. De zaak tegen de vier mannen wordt tussen 4 en 8 augustus behandeld.

Bron : ANP, Novum
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug