Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Oud-minister Curaçao verdacht van oplichting

Datum : 27/06/2015
Land : Curaçao

Oud-minister Curaçao verdacht van oplichting

Jacinta Constancia, oud-minister van Volksgezondheid op Curaçao en huidig parlementariër, is maandag op Curaçao gearresteerd op verdenking van oplichting, verduistering, witwassen van geld en valsheid in geschrifte. Constancia heeft zich‎ maandagochtend zelf bij de politie gemeld voor een verhoor.

Constancia is verdachte in een zaak die speelde tussen 2010 en 2012, toen zij minister was. In die zaak is meer dan 300.000 Antilliaanse gulden (iets minder van 150.000 euro) betaald voor de aanschaf van mondkapjes. De spullen zijn vervolgens nooit geleverd.

Eerder werden er in de zaak huiszoekingen verricht‎ in het huis bij de moeder van Constancia en bij haar ex-man. Constancia zei toen tegen de pers dat ze niets van de hele zaak wist en zich nergens aan schuldig heeft gemaakt.
Constancia (1973) is lid van de partij MFK, van oud-premier Gerrit Schotte. Die is op zijn beurt verdachte in een zaak van witwasse‎n en valsheid in geschrifte.

 

Bron : ANP, NU.nl
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug