Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Oud-premier Antillen Miguel Pourier overleden

Datum : 24/03/2013
Land : Curaçao

Oud-premier Antillen Miguel Pourier overleden

Voormalig premier van de Nederlandse Antillen Miguel Pourier is overleden. Dat heeft de gevolmachtigd minister van Curaçao, Roderick Pieters, zondag bevestigd. Pourier overleed in de nacht van zaterdag op zondag op Curaçao. Hij was al enige tijd ernstig ziek. Miguel Pourier is 74 jaar geworden.

Pourier werd geboren op Bonaire. Hij was in de jaren negentig als eerste leider van de PAR minister-president van 1994 tot 1998 en van 1999 tot 2002. In 1979 was hij enkele maanden interim minister-president van de Nederlandse Antillen. 

''We zijn een van onze grote mannen kwijtgeraakt'', zo reageerde Pieters. Pourier was premier van de Nederlandse Antillen in een periode dat het land een aantal strenge bezuinigingsmaatregelen moest doorvoeren om aan de eisen van het Internationaal Monetair Fonds te voldoen. Een daarvan was een omvangrijke inkrimping van het ambtenarenapparaat. Pieters: ''Het was een bijzondere man die in hele moeilijke tijden de durf heeft gehad de regering te runnen. Hij stond voor integriteit en eerlijkheid.’’

Voormalig premier van de Nederlandse Antillen Emily de Jongh-Elhage noemt Pourier ''een goed en integer mens, die hield van zijn gezin en van de bevolking''. De Jong-Elhage, die van 2005 tot 2010 ook voor de PAR premier was, noemde ''de hardwerkende, eerlijke Pourier'' voor haar de belangrijkste reden om zelf de politiek in te gaan. Tijdens haar premierschap had ze regelmatig contact met Pourier voor advies. ''Hij was heel belangrijk voor het land, omdat hij altijd het beste voor had en daar altijd zijn steentje aan bij wilde dragen."

Bron : Versgeperst, ANP
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug