Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Oud-president Temer van Brazilië gearresteerd

Datum : 25/03/2019
Land : Brazilië

Oud-president Temer van Brazilië gearresteerd

Michel Temer, een 78-jarige advocaat die van 2016 tot 2018 president was, wordt in verschillende corruptiezaken onderzocht.

Hij heeft steeds elke misstap ontkend. Zijn arrestatie werd verwacht nadat hij zijn wettelijke bescherming verloor die hij als president genoot. Veel politici en bedrijfsleiders zijn veroordeeld of beschuldigd als onderdeel van de zogenaamde ‘Operatie Wasstraat’, het grootste corruptieschandaal in de geschiedenis van het land.

Temer is afgelopen donderdag in zijn geboorteplaats São Paulo gearresteerd en is naar Rio de Janeiro  gebracht. Lokale media zeggen dat de politie Temer sinds woensdag probeerde te traceren. Zijn voormalige minister voor Mijnbouw en Energie, Moreira Franco, is ook gearresteerd.

Temer, van de centrumrechtse MDB-partij, nam het Braziliaanse presidentschap in augustus 2016 over na de afzetting van de linkse Dilma Rousseff, een proces waarin hij een sleutelrol speelde. Tijdens zijn presidentschap waren er al beschuldigingen van corruptie tegen hem, maar die werden geblokkeerd door zijn bondgenoten in het Congres.

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug