Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Oud-presidentsvrouw Honduras verduisterde geld

Datum : 05/09/2019
Land : Honduras

Oud-presidentsvrouw Honduras verduisterde geld

Een Hondurese rechtbank heeft oud-presidentsvrouw Rosa Elena Bonilla veroordeeld tot 58 jaar gevangenisstraf. De 52-jarige Bonilla wordt beschuldigd van het verduisteren van 779.000 Amerikaanse dollar aan internationale donaties en publieke middelen tijdens de vierjarige presidentstermijn van haar man Porfirio Lobo.

Volgens de aanklagers heeft ze het geld gebruikt om juwelen te kopen en om haar doktersrekeningen en het schoolgeld van haar kinderen te betalen. Haar advocaat verklaart dat ze onschuldig is en gaat in beroep.

Bonilla werd in februari 2018 gearresteerd na een onderzoek. Haar persoonlijke assistent Saúl Escobar werd ook veroordeeld tot 48 jaar gevangenisstraf. De publieke middelen zouden onder andere bedoeld zijn om schoenen te kopen voor arme Hondurese kinderen.

Het is niet voor het eerst dat een lid van de Lobo familie terechtstaat. Porfirio Lobo’s oudste zoon Fabio werd in 2017 veroordeeld tot 24 jaar cel nadat hij medeschuldig werd bevonden aan cocaïnesmokkel naar de VS.  

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug