Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Oudste Latijns-Amerikaanse filmfestival reikt prijzen uit

Datum : 05/03/2011
Land : Colombia

Op de 51e editie van het Festival Internacional de Cine de Cartagena de Indios, het oudste filmfestival van Latijns Amerika, zijn deze week belangrijke filmprijzen uitgereikt. De beste speelfilm werd de Chileense film Post Mortem, van de regisseur Pablo Larraín. De film verteld het verhaal van een medewerker van een mortuarium ten tijde van de Chileense dictatuur. De Colombiaanse film Pequeñas Voces werd tot beste documentaire verkozen. De animatiedocumentaire bespreekt het controversiële onderwerp van kinderen die slachtoffer zijn geworden van gewapende conflicten in het land.

Ook in Nederland kwamen deze films al onder de aandacht. Pequeñas Voces werd op de afgelopen editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA), vertoond. Post Mortem is gedraaid op het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR)en zal in maart ook te zien zijn op het Movies that Matter Festival.

Bron : El País
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug