Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Oudste zus van Fidel en Raúl overleden

Datum : 29/02/2012
Land : Cuba

Oudste zus van Fidel en Raúl overleden

De 88-jarige Ángela María Castro Ruz, de oudste zus van Fidel en Raúl Castro, is gisteren in Havana overleden. Dit heeft Ángela‘s jongere zus Juanita, die in  Miami woont, bevestigd.  Ángela leed al langer aan de ziekte van Alzheimer. Ze is de eerste van de zeven kinderen Castro Ruz, die is overleden.

In Cuba leidde Ángela een rustig leven, buiten de publieke aandacht. Ze was gescheiden en had vijf kinderen en meerdere kleinkinderen. De Cubaanse media hebben het overlijden niet gemeld. Zowel Fidel als Raúl hebben hun openbare en privé-leven altijd streng gescheiden gehouden en maken maar zelden persoonlijke zaken bekend.

Ángela is gecremeerd en de as wordt overgebracht naar haar geboorteplaats Birán, waar het gezin van de Castro’s opgroeide. Haar zus Juanita zal niet bij de begrafenis aanwezig zijn. Zij verliet Cuba in 1963 na politieke onenigheid met haar broers en voerde vanuit Florida ook oppositie tegen haar beide broers. Ángela had vliegangst en heeft Cuba geen enkele keer verlaten.


 

Bron : Huffington Post, Cuba Weblog
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug