Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Oud-voetballer Mexico gearresteerd voor ontvoering

Datum : 09/01/2012
Land : Mexico

Oud-voetballer Mexico gearresteerd voor ontvoering

De Mexicaanse politie heeft verklaard dat de Mexicaanse oud-international Omar Ortiz, bijgenaamd “El Gato”, is gearresteerd omdat hij deel uit zou maken van een bende die ontvoeringen pleegt.

De keeper is ervan beschuldigd te hebben samengewerkt met een bende die opereerde in het gebied Nuevo León en verantwoordelijk is voor meer dan twintig ontvoeringen. Er wordt gezegd dat de 35-jarige Ortiz heeft toegegeven dat hij heeft geholpen om rijke slachtoffers te selecteren voor de bende.

Zaterdagavond werd “De Kat” samen met andere verdachten gepresenteerd aan de media. De politie in de industriestad Monterrey heeft hem beschuldigd van betrokkenheid bij ontvoeringen in de tweede helft van 2011. De bende zou per slachtoffer een som losgeld hebben gevraagd van een miljoen peso, wat gelijkstaat aan bijna 57.000 euro.

In 2010 werd de voetballer geschorst; hij mocht in dat jaar niet spelen vanwege steroïden die in zijn lichaam werden ontdekt na een test.  Ortiz, die tijdens zijn schorsing bij de club Rayados de Monterrey speelde, schijnt toen te hebben toegegeven de bende al ruim een jaar te kennen en gaf aan dat hij medeplichtige werd doordat hij opmerkte wie ze het beste konden kidnappen. Hiervoor ontving hij minstens twee keer een grote som geld. Als Ortiz wordt veroordeeld, zou hij een gevangenisstraf kunnen krijgen van maximaal 50 jaar.

Bron: BCC

 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug