Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Overblijfselen slachtoffers vliegramp Rio na 2 jaar terug in Frankrijk

Datum : 17/06/2011
Land : Brazilië

Overblijfselen slachtoffers vliegramp Rio na 2 jaar terug in Frankrijk

De overblijfselen van 104 van de 228 dodelijke slachtoffers van de vliegramp van Airfrance vlucht AF 447 van Rio de Janeiro naar Parijs in 2009 zijn deze week per schip aangekomen in de Franse haven Bayonne. De haven was gesloten uit eerbied aan de nabestaanden.

The airbus 330  viel ruim 3,5 minuut na opstijgen naar beneden wegens een technisch mankement, bevestigen Franse onderzoekers in een technisch rapport. Ondanks dat het onderzoek nog niet is afgerond, heeft één theorie de overhand: de snelheidscontroller van het vliegtuig deed het niet goed. Volgens Air France heeft haar personeel uiterst professioneel gehandeld.

Pas na onderzoek van zo’n 10.000 vierkante meter zeebodem heeft men afgelopen april het wrak van het vliegtuig gevonden. In de haven van Bayonne is een kleine ceremonie gehouden  ter nagedachtenis aan de overledenen. Daarna zijn zij op weg gegaan naar parijs voor DNA identificatie. Inzittenden van het vliegtuig waren van ruim dertig verschillende nationaliteiten, maar vooral van Duitse, Braziliaanse en Franse afkomst.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug