Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Overheidssites in Venezuela gehackt

Datum : 08/08/2017
Land : Venezuela

Overheidssites in Venezuela gehackt

Een groep hackers heeft Venezolaanse overheidssites aangevallen in een operatie die de 'dictatuur' van president Maduro wil bestrijden. De groep noemt zichzelf The Binary Guardians en plaatste berichten die een gewapende aanval op een militaire basis in de centraal gelegen stad Valencia goedkeurden. Ze hackten onder andere websites van de overheid, de nationale kiesraad en de marine. "De dagen van deze dictatuur zijn geteld," zo schreven de hackers. 

De aanval in Valencia werd uitgevoerd door zo'n twintig gewapende burgers geleid door een ex-militair, zo zegt de Venezolaanse overheid. De militairen die het doelwit waren sloegen de aanslag neer, waarbij twee mensen om het leven kwamen. Maduro feliciteerde het leger op de nationale televisie met haar daadkrachtige optreden, waarbij hij het incident een "terroristische aanslag" noemde. 

Er zijn al maanden gewelddadige protesten gaande in Venezuela, waarbij meer dan honderd mensen om het leven kwamen. Directe aanleiding is de zware inflatie en tekorten aan voedsel en medicijnen. Het incident in Valencia kwam een dag na de eerste bijeenkomst van de nieuwe Grondwetgevende Vergadering in het leven geroepen door Maduro om de orde te herstellen, maar door de oppositie gezien als een wanhopige poging van de regering om aan de macht te blijven. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug