Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Overstroming Mexico door breuk kanaalwand

Datum : 19/04/2011
Land : Mexico

Overstroming Mexico door breuk kanaalwand

In Valle de Chalco, Mexico, is zondag een breuk ontstaan in afvalwaterkanaal La Compañia, met een overstroming als gevolg. Mede door hevige regenval ontstond de breuk, die al zeker 400 huizen onbewoonbaar heeft gemaakt. De golf die ontstond na de breuk verraste ook tientallen automobilisten op de snelweg van Mexico-Stad naar Puebla. De weg is intussen afgesloten.

Het is niet de eerste keer dat er een scheur in het kanaal ontstaat. Vorig jaar gebeurde hetzelfde in februari, en ook in 2000 overstroomde het gebied door een breuk in het kanaal. De huidige breuk bevindt zich circa 200 meter van de plek waar vorig jaar een breuk ontstond, waarbij duizenden woningen onder water verdwenen. Volgens de autoriteiten komt de overstroming niet door een teveel aan water, maar door de aanhoudende droogte. Hierdoor zou de wand van het kanaal poreus zijn geworden, waarna de vele regen die volgde de wand verzwakte.

De huidige overstroming spreekt de eerdere belofte van president Calderón tegen. Hij beloofde onlangs dat de bewoners van het gebied niet meer hoefden te vrezen voor een overstroming vanwege de aanleg van een diepe tunnel die het water zou afvoeren. Waarom de tunnel zijn werk niet heeft gedaan is nog onduidelijk.

Bron : La Jornada
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug