Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Overstromingen in rijke wijken

Datum : 09/06/2017
Land : Mexico

Overstromingen in rijke wijken

Grote delen van Latijns Amerika zijn recentelijk al getroffen door overstromingen. Meestal worden armere wijken, vaak dicht bij rivieren en zonder goede afwatering, getroffen. Maar in Mexico-Stad zijn nu ook de inwoners van de hoger gelegen, betere wijken het slachtoffer.

Nadat vorige maand delen van de chique wijk Polanco, in de deelgemeente Miguel Hidalgo, door aanhoudende regenval al overstroomden en bovendien getroffen werden door enorme hagelbuien, zijn er deze week opnieuw overstromingen gemeld in deze en andere wijken.

Het verkeer op de zesbaansringweg van de miljoenenstad had in Miguel Hidalgo en elders vanzelfsprekend grote hinder van de overstromingen: het water stond op sommige plekken zó hoog dat auto’s afsloegen en achtergelaten moesten worden. Het toch al chaotische verkeer in Mexico’s hoofdstad had daarnaast last van afgesloten alternatieve routes en van zware windstoten van tot 50 kilometer per uur.

Om de getroffen inwoners van wijken als Polanco, Lomas Virreyes en Lomas Chapultepec te ‘helpen’, roept de satirische website El Deforma alle Mexicanen op om goederen in te zamelen. Met name zou er behoefte zijn aan frapuccino, lessen pilates, merkkleding, sushi-cake en grote hoeveelheden iPhones 6. Ook zou er een tekort zijn aan voedsel in blik (met name kaviaar) en vervoersmiddelen, vooral van geblindeerde auto’s.

Bron : Publimetro, El Deforma
Bookmark and Share


Terug