Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

'Paar van het kwaad' veroorzaakt woede in Mexico

Datum : 18/11/2014
Land : Mexico

'Paar van het kwaad' veroorzaakt woede in Mexico

De Mexicaanse maatschappij reageert verbijsterd op de nauwe relatie tussen politici en drugshandelaren in de zaak rondom de 43 verdwenen studenten in Iguala. Er wordt steeds meer informatie gevonden van “het echtpaar van het kwaad”, zoals ze in Mexico benoemd worden: de voormalige burgemeester van Iguala  Jose Luis Abarca en zijn vrouw Maria de los Angeles Pineda, hoofdverdachte bij de zaak van de verdwenen studenten.

Vandaag publiceerde de Mexicaanse krant Milenio een document dat uit het gemeentehuis van Iguala werd gered nadat het gebouw in brand gezet werd door een boze menigte. Het document bevat het plan van het echtpaar om hun macht in het gebied te vergroten. Het gaat om een communicatiestrategie die Abarca kandidaat wilde stellen voor de Kamer van Afgevaardigden. Pineda zou dan haar man opvolgen als burgemeester van Iguala.

In het document werd onder andere gesproken over de mediastrategie van Pineda. Zo wilde de burgemeestersvrouw -  geïdentificeerd als verantwoordelijk van het verdwijnen van de 43 studenten – profiteren van de “dag van de student” door zich te laten fotograferen omringd door kinderen, studenten en bejaarden. 

Bron : La Tercera
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug