Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Panama breekt met Taiwan en kiest voor China

Datum : 17/06/2017
Land : Panama

Panama breekt met Taiwan en kiest voor China

Panama knoopt diplomatieke banden aan met China en verbreekt tegelijkertijd de banden met Taiwan. Dat heeft de Panamese president Varela bekendgemaakt tijdens een toespraak op televisie. "Ik ben ervan overtuigd dat dit de juiste weg is voor Panama", zei Varela. China is belangrijk voor het Midden-Amerikaanse land met het oog op het Panama Kanaal.

In een verklaring die eerder op de dag werd uitgegeven, erkent Panama de regering in Peking als de enige rechtmatige regering van de Volksrepubliek China. Taiwan vaart al tientallen jaren een eigen koers en wordt door China beschouwd als een afvallige provincie.

In Taiwan is woedend gereageerd. Het land zegt niet mee te willen doen aan het 'diplomatieke geldspel' van China. Taiwan beschuldigt China ervan dat het de internationale speelruimte van Taiwan wil beperken en noemt de beslissing een belediging voor de Taiwanese bevolking.

 

Bron : NOS
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug